Kakut

“Ajattelin, ettei ole kiellettyjä tai sallittuja herkkuja.

On vain ihania hyvän mielen makuja, jotain kaunista, jotain mikä tuottaa iloa.”

Pitopalvelu Murun uniikit kakut valmistetaan käsityönä pohjasta pintaan.

Täytteissä maistuvat runsaalla kädellä käytetyt kotimaiset, usein kokonaisetkin marjat, pirskahtelevan kirpeät sitrukset ja muut raikkaat hedelmät, täyteläinen suklaa tai itse keitetty kinuski, toisinaan yllättävä yrttikin. Marjat ja hedelmät yhdistyvät kerma-tuorejuustopohjaisiin mousseihin, jotka hyydytetään useimmiten liivatteella. Suklaatäytekakkujen “ihania yhdessä”-täytteissä liivatetta ei käytetä. Täytekakkujen kuorrutteina käytämme vispikermaa, omaa kinuskiamme, marenkivoikreemiä ja suklaakreemiä kakusta riippuen.

Kakuissamme käytettävät maitotuotteet ovat kotimaisia ja tuorejuustona käytämme Valion pastöroituja Viola-tuorejuustoja. Myös leivonnassa käytämme luomukananmunia. Vegaanisissa kakuissa käytämme useimmiten kaurapohjaisia tuotteita lehmänmaitopohjaisten tilalla. Gluteenittomissa kakuissa/leivonnaisissa käytössä ovat Virtasalmen Viljatuotteen jauhoseokset.

Gluteenittomat tai vegaaniset (myös maidoton, munaton) +5,00€/kakku. Vegaanisiksi kakuiksi voimme suositella erityisesti suklaa- ja porkkanatäytekakkuja.

Yksilölliset, meidän tyylisemme koristelut syntyvät syötäväksi kasvatetuista kukista, yrteistä ja marjoista, myös oman puutarhan antimista sekä ihanista herkkusuklaista. Elintarvikevärejä käytämme harkiten, esim. kreemikuorrutettamme ei automaattisesti värjätä valkoisemmaksi. Emme käytä kakkuihimme tai niiden koristeisiin sokeri- tms. massoja, leikkokukiksi kasvatettuja kukkia tai tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien suojaamia kuvia tai hahmoja.

Kakkuesittelyjen yhteydessä olevista makuvaihtoehdoista löydät valmiiksi mietityt herkulliset yhdistelmät. Kermatäytekakkujen ja kreemitäytekakkujen täytemakuja voi vaihdella näiden kakkujen välillä. Kreemitäytekakut taipuvat myös astetta näyttävämmiksi kerroskakuiksi.

KREEMIKUORRUTEKAKUT
KREEMIKUORRUTEKAKUT
  • 10 henkilölle
    68,00€
  • 15 henkilölle
    95,00€
  • 20 henkilölle
    118,00€
  • YHDESSÄ IHANIA:
  • Vadelma, suolakinuski ja sitruuna
  • Mustikka, laventeli ja sitruuna
  • Mustaherukka, vadelma ja vanilja
  • Vadelma, punaherukka ja ruusu
  • Kesäsesongin herkku: Tuore mansikka, minttu ja limetti
Vaalea, hieman tukevoitettu sokerikakkupohja, raikkaan marjaisat täytteet ja pinnassa silkinpehmeää marenkivoikreemiä. Kreemikuorrutteiset kakut ovat perinteisiä täytekakkuja hieman kapeampia ja korkeampia. Niiden pintaan voi sipaista vähän väriäkin tai laittaa suklaan tai kinuskin valumaan pinnalta reunoille. Kreemi- ja kermakakkujen makuyhdistelmiä voi valita kumpaankin kakkuun. Tästä ihanuudesta rakentuu myös astetta näyttävämmät kerroskakut kolmen kerroksen korkuisina, silloin kun juhlasi sitä vaativat.
SUKLAATÄYTEKAKUT
SUKLAATÄYTEKAKUT
  • 10 henkilölle
    75,00€
  • 15 henkilölle
    102,00€
  • 20 henkilölle
    125,00€
  • YHDESSÄ IHANIA:
  • Mokkasuklaa, vadelma ja ruusu
  • Mustaherukka ja maitosuklaa
  • Kinuski ja pähkinä
  • Kirsikka ja keksimuru
  • Appelsiini, kaneli ja suklaatryffeli
  • Kesäkauden herkku: Tuore mansikka, minttu ja suklaa

Tumma, mehevän suklainen kakkupohja, välissä suklaista moussea mahdollisesti marjoilla tai vaikkapa kinuskipähkinöillä. Överiherkkua tai raikkaan täyteläistä, mikä parhaiten tilanteeseen sopii. Suklaakakun kruunaa pehmeä suklaamarenkivoikreemi, jonka reunalta saa halutessaan suklaan valumaan. Ja vielä pari söpöä herkkusuklaata kakkua koristamaan!

KERMA- JA KINUSKITÄYTEKAKUT
KERMA- JA KINUSKITÄYTEKAKUT
  • 10 henkilölle
    54,00€
  • 15 henkilölle
    78,00€
  • 20 henkilölle
    102,00€
  • YHDESSÄ IHANIA:
  • Vadelma ja kahvikinuski
  • Puolukka, kinuski ja uuniomena
  • Mansikkapehmis ja punaherukka
  • Vadelma, passion ja kinuski
  • Siniset marjat ja limetti
  • Kesäsesongin herkku: Tuore mansikka, raparperi ja vanilja

Oman keittiön sokerikakkupohja täytetään runsaasti raikkailla marjoilla yhdistettynä kerma-tuorejuusto-mousseihin. Lisätään vähän kinuskia, että saadaan mukavan makeaa tai ehkä ripaus sitrusta piristämään päivää ja kakkua. Kuorrutetaan aidolla kermavaahdolla, ja jos kovasti toivot niin myös itse keitetyllä kinuskilla. Kerma- ja kreemikakkujen makuyhdistelmiä voi valita kumpaankin kakkuun.

PORKKANATÄYTEKAKUT
PORKKANATÄYTEKAKUT
  • 10-15 henkilölle
    68,00€
  • 15-20 henkilölle
    85,00€
  • YHDESSÄ IHANIA:
  • Puolukka ja vanilja
  • Tyrni ja vanilja
  • Passion JA sitruuna
  • Passion TAI sitruuna
Erityisesti syksyn tai kevään ihanin herkkukakku, mutta maistuu kyllä ihan koska vaan! Makean mausteinen porkkanakakkupohja, täytteenä tuorejuustokreemi jollain pirskahtelevan raikkaalla yllätyksellä ja kuorruksena marenkivoikreemi. Porkkanakakussa kuorrutte saa vähän kuultaa läpi ja jäädä rustiikkisen eläväiseksi.
MOUSSEKAKUT
MOUSSEKAKUT
  • noin 12-15 henkilölle
    78,00€
  • YHDESSÄ IHANIA:
  • Mustaherukka ja suklaa
  • Vadelma, punaherukka ja kinuski
  • Mango, passion ja suklaa
  • Vadelma ja kahvikinuski
Kakun makuun sopivan keksipohjan tai vaihtoehtoisesti itse leivotun suklaapohjan päällä kaksi suussa sulavan ylellistä moussekerrosta. Ylempi italialaisen marenkivaahdon pehmentämää raikasta marjaa tai hedelmää, alempi täydentämässä makupalettia suklaalla tai kinuskilla. Moussekakkuun sopii parhaiten hieman kirpeämmät marjat, joiden upeat maut pääsevät tässä kakussa iloisesti valloilleen!
TIRAMISUKAKKU
TIRAMISUKAKKU
  • noin 12-15 henkilölle
    75,00€
Jotain uutta, jotain vanhaa eli ihana italialainen jälkiruoka kakun muodossa. Tässä kakussa maistuu suklainen espressolla kostutettu pohja, mascarponevaahto ja sekaan heitetyt marjasattumat. Tuoreiden marjojen sesongin ulkopuolella laitetaan kotimaista pakastevadelmaa, kesäaikaan suositaan suomalaista mansikkaa ja sesongin hetkellä myös kirsikkaa. Tämä herkku sisältää tiramisuperinteitä kunnioittaen kypsentämätöntä luomukananmunaa, ja reunat jäävät vallan nakuksi.
NEW YORKIN JUUSTOKAKKU
NEW YORKIN JUUSTOKAKKU
  • noin 10-12 henkilölle
    65,00€
Klassikkokakku Amerikan malliin! Sitruunalla ja vaniljalla maustettu, digestivekeksi-pohjainen paistettu juustokakku. Tarjoillaan raikkaan marjakastikkeen tai kesäaikaan tuoreiden marjojen kanssa.
KUPPIKAKUT
KUPPIKAKUT
  • Minit (minimitilaus 20kpl/maku)
    1,90€/kpl
  • Maxit (minimitilaus 12kpl/maku)
    3,50€/kpl
  • YHDESSÄ IHANIA:
  • Vadelma ja sitruuna
  • Mustikka ja kardemumma
  • Porkkana ja vanilja
  • Puolukka ja kinuski
  • Minttu ja suklaa
  • Kahvi ja suklaa
Pieniä suupaloja tai vähän isompia leivoksia kahvipöydän täydennykseksi tai pääosan esittäjäksi. Pehmeän makeat kuppikakut kuorrutetaan silkkisellä marenkivoikreemillä, jota voidaan maustaa kuppikakun makuun sopivaksi. Myös kuppikakuissa maistuvat kotimaiset marjat, suklaa, sitrukset, kinuski...
VOILEIPÄKAKUT
VOILEIPÄKAKUT
  • KINKKU tai KALKKUNA
  • 10 hlö
    75,00€
  • 15 hlö
    100,00€
  • 20 hlö
    120,00€
  • SAVULOHI tai PORO
  • 10 hlö
    80,00€
  • 15 hlö
    115,00€
  • 20 hlö
    135,00€
  • PUNAJUURI-VUOHENJUUSTO (saatavana myös Mö-chavrella) tai SAVUPORKKANA (porkkala)
  • 10 hlö
    75,00€
  • 15 hlö
    100,00€
  • 20 hlö
    120,00€
Mehevän raikkaissa voileipäkakuissa leipänä käytetään vaaleaa vuokaleipää ja perunalimppua. Täytteiden pohjana toimii maustetut tuorejuustot joiden sekaan laitetaan maun mukaan esim. itse savustettua kirjolohta, lähipalvikinkkua tai pyöräytetään vuohenjuuston kanssa mousseksi. Voileipäkakut kuorrutetaan tuorejuustolla tai vegaanisesti esim. hummuksella ja koristellaan yksinkertaisen somasti kasviksilla, versoilla ja yrteillä.