PitopalveluMuru Logo Musta

Tarinoita

KEITTIÖ ON JUHLATILAN SYDÄN

Julkaistu: 13.10.2020

Juuri tällä hetkellä juhlien suunnittelu ja järjestäminen voi tuntua kaukaiselta ajatukselta, mutta haluan uskoa tuleviinkin juhliin. Toisinaan ainakin isompia juhlia voi olla mukavampi järjestää oman kodin sijaan jossain muualla. Silloin tarvitaan tietysti juuri se omille juhlille sopiva juhlapaikka. Olen sivusilmällä huomannut, että juhlatilojen kysyntä parille seuraavalle kesälle käy aika kuumana. Ehkä nyt onkin hyvä hetki rohkeasti suunnitella ja haaveilla omasta tärkeästä päivästä!

KÄYNTI JUHLAPAIKALLA KANNATTAA

Juhlatilan valinnassa on paljon huomioon otettavia seikkoja: sijainti, sallittu vierasmäärä, esteettömyys, anniskeluluvat, äänentoisto, vuokra-aika, ulkoasu… Suunnitelmia hioessa kannattaa tästäkin asiasta tehdä lista. Mitkä asiat juhlatilassa ovat sinun juhlasi onnistumisen kannalta oleellisia? Kannattaa ainakin varmistaa, että kaikki vieraat mahtuvat tilaan mukavasti.

Juhlatilan valinta ja varaus ovat usein ensimmäisiä juttuja juhlasuunnitelmien to do-listalla, ihan jo kovan kysynnän vuoksi. Pitopalvelua kyseltäessä paikka on yleensä jo varattu. Siksi pyrin järjestämään hyvissä ajoin ennen juhlia yhteisen tapaamisen juhlapaikalle. Jos juhlatila ei ole ennestään tuttu, sitä suuremmalla syyllä toivon näkeväni sen etukäteen.

Juhlapaikalla käydessä konkretisoituu käytännön asiat: kulkureitit, vieraiden sijoittuminen, vessojen ja uloskäyntien paikat, parkkitilat. Yhdessä katsotaan mistä vieraat saapuvat, missä tarjotaan alkumaljat, kuinka päin noutopöytää kierretään… Vähentää kaikkien jännitystä, kun juhlien kulkua käydään läpi paikan päällä.

KATSOITKO KEITTIÖÖN?

Itse haluan tietysti kaikkein eniten nähdä keittiötilan. Yleensä olen kysellyt paikan keittiötiloista jo tarjousehdotusta varten, mutta kuten sanottua: paikan päällä se vasta konkretisoituu! Parhaassa tapauksessa löydän keittiöstä ammattikeittiön uunin ja tiskikoneen, tarpeeksi kylmätilaa ja laskutilaa. Tällöin voin onnellisena todeta, että hienoa, saamme toteutettua juhlamenun juuri niin kuin suunnitelmissa oli.

Valitettavasti ei tule enää yllätyksenä, että näin ei useinkaan ole. Jos muistilistaani täytyy tehdä merkintä “ota mukaan: KAIKKI!”, tietää se valtavasti lisää muistettavaa, kannettavaa ja stressattavaa. Näistäkin on selvitty ja saatu tarjoilut onnistumaan kohdalleen, mutta “tyhjät” keittiöt vaativat todella veronsa.

Haluan tarjota ruuan turvallisesti ja parhaimmillaan. Se tarkoittaa sitä, että osa ruuista viimeistellään ja kuumennetaan paikan päällä. En todellakaan halua hauduttaa lämpimiä ruokia lämpölaatikoissa tuntikaupalla, johan sen elintarvikelakikin kieltää. Tämä tietysti koskee vähän isompia juhlia, jotka vaativat hyvissä ajoin paikalle saapumista. Pieniin ja lähellä oleviin tilaisuuksiin ruuan voi huoletta kuljettaa “valmiina pöytään”. Jos juhlatilan keittiöstä puuttuu kylmätilat ja tiskikone eikä varustuksena ole kuin kotikeittiöuuni viime vuosituhannelta, saattaa juhlamenu muuttua ja laskutettavia työtunteja tulla lisää.

Työtuntien suhteen TEEN NYT TUNNUSTUKSEN: olen tehnyt valtavasti ilmaista työtä! Tunnustan myös, että ajattelin nyt lopettaa ihan oman jaksamisenikin takia. Nämä entiset hyväntekeväisyystunnit liittyvät tiskaukseen. Jos juhlapaikan keittiöstä puuttuu ravintolatiskikone, joudutaan astiat tuomaan likaisina takaisin ja työtunnit niiden parissa jatkuvat omassa keittiössä.

Kannattaa siis juhlatilaa valitessa kurkistaa peremmällekin keittiöön!

LÖYDETTY: HELMI TEISKON KAANAASSA

Toisinaan juhlatilojen suhteen tulee eteen todellisia helmiä. Menneenä kesänä pääsin työskentelemään yhdessä tällaisessa ja ihastuin. Nyt voin suurella ilolla kertoa, että pienestä Pitopalvelu Murustani on tullut yksi upean Kiviojan Helmen yhteistyökumppaneista!

Kiviojan Helmi sijaitsee toimialueeni rajoilla Tampereen Teiskossa, mutta kuten totesin yhteistyöstä keskustellessa: hieman pidempi matka ei haittaa, kun mukana ei tarvitse raahata puolta maailmaa! Kiviojan Helmen yrittäjäpari on antanut maatilalleen uuden elämän ja rakentaneet siitä ajatuksella ihanan juhlien ja muiden tilaisuuksien viettoon sopivan paikan. Ja mikä parasta, keittiöstä löytyy kolme rakkaintani: iso uuni, kunnollinen tiskikone ja kylmiöt. Laskutilaakin on, astioita joka tarpeeseen ja pitopalvelulle oma kulku ulkoa suoraan keittiöön.

Tämän Helmen nettisivulla lukee “Tervetuloa kiireettömyys, rauha ja nautinto”. Näitä soisin ihan kaikkiin keittiöihin <3

Kaikki tämän tekstin kuvat on otettu Kiviojan Helmen tiloista.