


Kahvipöydän suolaiset ja makeat valmistetaan itse käsityönä, maku edellä. Teen tarpeesi mukaan tarjottavaa pieneen ja isompaan kahvitteluhetkeen. Myös leivonnaisissa käytän ensisijaisesti kotimaisia raaka-aineita ja poimin sesonkien suosikit herkuteltavaksi. Käyttämäni marjat ovat aina suomalaisia!
Kakkujen koristeluissa käytän pääasiassa marjoja, hedelmiä, syötäviä kukkia, suklaita sekä sokerihelmiä yms. Koristelut tehdään yksilöllisesti tilanteen mukaan.
Gluteenittomat kakut +4,00€
Runsaammat suklaa- tai kukkakoristelut kakkuihin hinnoitellaan erikseen.
PERINTEISET KINUSKI- JA KERMATÄYTEKAKUT, NAKUKAKUT, PORKKANATÄYTEKAKUT

Itse tehty sokerikakkupohja täytetään runsaasti raikkailla marjoilla tai hedelmällä yhdistettynä kerma-tuorejuusto-rahkaseoksiin. Lisätään vähän kinuskia tai ehkä ripaus mukavan makeaa hilloa tai tuorejuustolla raikastettua kreemiä. Kuorrutetaan aidolla kermavaahdolla tai itse keitetyllä kinuskilla. Yhdessä ihania ovat esim. vadelma ja kahvikinuski, kuningatarmarjat limellä, puolukka, kinuski ja omena.
SUKLAATÄYTEKAKUT

Tumma, mehevän suklainen kakkupohja, välissä pirteän pehmeää marjatäytettä ehkäpä suklaamoussen kera, tai överiherkkua kinuskia ja pähkinää. Kaiken kruunaa runsas suklaaganachekuorrute. Suklaan kanssa herkkua esim. mustaherukka, vadelma, karamelli-pähkinä.
MOUSSEKAKUT

Kakun makuun sopivan keksipohjan päällä kaksi suussa sulavaa hyydytettyä moussekerrosta. Ylempi italialaisen marenkivaahdon pehmentämää marjaa tai hedelmää, alempi juustokakkumaista kinuskia, suklaata tai vaniljaa, sitrusta tai kookosta. Suloisesti toisiinsa sopivat esim. punaherukka-vadelma ja kinuski, mustaherukka ja suklaa, mango-passion ja kookos/suklaa.
JUUSTOKAKUT

Kakun makuun sopivan keksipohjan päällä kermaisen pehmeä tuorejuustotäyte maustettuna marjoilla, hedelmillä, suklaalla... Mukavia makupareja esim. mustikka-lime-minttu, tyrni-suklaa, puolukka-kinuski, vadelma-sitruuna.
KREEMIKAKUT, DRIPPIKAKUT

Hieman tavallista korkeampi ja kapeampi täytekakku, jonka pinnassa silkkinen marenkivoikreemi, johon voi halutessaan saada väriäkin pintaan tai myös reunojen yli valuvaa suklaata, kinuskia tai lakritsia. Pohja hieman jämäkämpi vaalea tai tumma kakkupohja ja välissä raikasta marjamoussetäytettä lisänään vaikkapa sitruksista tuorejuustokreemiä tai suklaamoussea.
AMERIKKALAINEN PAISTETTU JUUSTOKAKKU

Klassinen amerikkalainen juustokakku on suussa sulavan pehmeä, sitruunalla ja aidolla vaniljalla maustettu keksipohjainen herkku. Tarjoillaan marjakastikkeen kanssa, joka tulee kakun mukaan.
VOILEIPÄKAKUT

Mehevän raikkaissa voileipäkakuissa leipänä paikallisen leipomon vaaleaa vuokaleipää, perunalimppua tai itse tehtyä saaristolaisleipää. Täytteet tehdään käsityönä itse, pohjana useimmiten tuorejuustoa, mukana tuoreita kasviksia ja makuna vaikkapa itse savustettua kotimaista kirjolohta tai maukasta punajuurihummusta vuohenjuustomoussen keralla. Valitse mielesi mukaan!
SUOLAISET PIIRAKAT

Monen tilanteen ihanat suolaiset piirakat tehdään sekoitettuun voitaikinapohjaan, jossa kolmasosa täysjyväspelttiä. Runsaasti täytteitä ja makua, päällä juustokermaviilikuorrutus.
KUPPIKAKUT

Pehmeän makeita pikkusuupaloja samettisella tuorejuustokreemikuorrutteella. Makuvaihtoehtoina esim. vadelma-sitruuna, mustikka-kardemumma, porkkana-vanilja, päärynä-puolukka, minttusuklaa, kahvisuklaa...
SATOKAUDEN TUOREMARJA-TÄYTEKAKUT

Täytekakku, jossa voi todella maistaa kesän! Keskikesän makeimmat mansikat ja mustikat tai loppukesän aromikkaat vadelmat ja kirpeät herukat. Näihin kakkuihin marjat laitetaan suoraan puutarhasta tai metsästä, ja niitä löytyy myös kakun päältä kukkuramitoin. SESONKITUOTE! Saatavilla vain kotimaan marjojen satokaudella.
KERROSKAKUT

Astetta näyttävämpi kakku kasataan kerroksittain tai tehdään muuten extra-korkeana. Kuorrutteena näissä kakuissa marenkivoikreemi tai suklaaganache, myös puolinakutyyliin. Täytteissä maistuu marjat, sitrukset, suklaa, kinuski... ihan kuin muissakin Murun kakuissa. Saatavilla kaksi- ja kolmekerroksisena.
Tarvittaessa teen myös erityisleivonnaisia erilaisia ruokarajoitteita koskien. Kaikki leivotaan kuitenkin samoissa tiloissa kuin tavallisetkin leivonnaiset eli esim. jauhopölyä saattaa tilassa olla. Noudatan tietysti tarkkaa hygieniaa. Käytän tarvittaessa luotettavien erityisleipomoiden tuotteita.